HOME RECHTSGEBIEDEN WIE ZIJN WIJ CONTACT VOORWAARDEN PRIVACY
KANDELAAR
WIE ZIJN WIJ
 

martijn

mr M.C. (Martijn) van der Want,
rondde in 1996 zijn studie Nederlands recht afstudeerrichting strafrecht) af aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Al tijdens zijn studie werkte hij als vrijwilliger bij de Stichting Rechtswinkel en deed zo zijn eerste ervaring op in de rechtshulpverlening.

Sinds februari 1997 is Van der Want verbonden aan Koole & Van der Want Advocaten. Tot 2002 heeft hij gewerkt op de voormalige Zierikzeese vestiging. Daarna heeft hij zijn intrek genomen in de Middelburgse vestiging, op loopafstand van de rechtbank. In 2001 is hij toegetreden tot de maatschap.

Van der Want heeft zich volledig gespecialiseerd in het strafrecht. Hij heeft met succes de specialisatieopleiding Strafrecht gevolgd aan het Willem Pompe Insituut voor Strafrechtwetenschappen te Utrecht en is Lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA).

Van der Want heeft zowel de Zeeuwse Pleitwedstrijden als de Zuidelijke pleitwedstrijden met België voor Nederland gewonnen. Hij heeft naam gemaakt met diverse aansprekende zaken zoals de Cogenius- beleggingsfraude, de Sas van Gentse- moordzaak, de pinpasfraude-zaak, de Checkpointzaak, Coffeeshop Aarden, grote hennep- en criminele organisatie zaken zoals onderzoek ZWOLLE, onderzoek LUPINE en is raadsman in de landelijke bekende (Haagse) QUOTE-zaak rond de zogenaamde "Quote 500 bende". Hij trad inmiddels op voor vele honderden verdachten in strafzaken, zowel in als buiten Zeeland.

Van der Want kan u bijstaan op de volgende rechtsgebieden:

-    Commuun strafrecht (volwassenen en jeugdigen);
-    Economisch strafrecht;
-    Opiumwet-zaken;
-    Wet Wapens en Munitie-zaken;
-    Wegenverkeerswet-zaken;
-    Ontnemingszaken (van wederrechtelijk verkregen voordeel);
-    Cassatie strafzaken
 

mr N.A. (Niels) Koole,
is geboren in 1971 in Middelburg.

Na een economisch juridische opleiding aan de hogeschool Zeeland heeft hij zijn studie Nederlands recht te Nijmegen in 1997 afgerond.

Na zijn studie heeft Koole een periode gewerkt bij het deurwaarderskantoor Zeeland, thans GGN, om de fijne kneepjes van het incasso vak te leren om vervolgens als advocaat 3 jaar werkzaam te zijn in Vlissingen.

Vanaf 2001 is Koole zelfstandig advocaat in Middelburg en sinds 2002 in maatschapsverband.

Naast een algemene praktijk richt Koole zich op de rechtsgebieden die verband houden met overeenkomstenrecht, arbeidsrecht, onroerend goed en strafrecht. Hiervoor is onder meer een Grotius specialisatiecursus arbeidsrecht gevolgd.
 

(mr J.C.W.L. (Joost) Grootjans,
heeft eerst de opleiding Management, Economie en Recht gevolgd aan de Hogeschool Zeeland te Vlissingen. Vervolgens heeft hij in mei 2011 zijn studie Nederlands recht (afstudeerrichting strafrecht) cum laude afgerond aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Zijn scriptie ging over Salduz en de Aanwijzing rechtsbijstand politieverhoor (alle aangehouden verdachten hebben sinds april 2010 recht op een advocaat voor hun eerste politieverhoor) en werd beoordeeld door de bekende strafjurist mr Y. Buruma (inmiddels raadsheer in de Hoge Raad).

Tijdens zijn universitaire studie heeft Grootjans als vrijwilliger bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel Gelderland gewerkt. Tevens was hij vanaf 2008 juridisch medewerker bij Koole & Van der Want Advocaten.

Daags na zijn afstuderen is hij als advocaat beëdigd en richt hij zich bij Koole & Van der Want Advocaten op de algemene rechtspraktijk.

 
Koole & Van der Want Advocaten - Houtkaai 7 - 4331 JR MIDDELBURG - T 0118 - 611 647 - F 0118 - 641 007- E kantoor@koolevanderwantadvocaten.nl